ထမင္းေၾကာ္ဖို႔အတြက္ ပထမဦးစြာ ပုဇြန္မ်ားကို အခြံခၽြတ္၊ ေက်ာက ေခ်းေၾကာင္း ဖယ္ပစ္ျပီး ေရစင္စင္ေဆး ကာ ဟင္းခ်က္ဝိုင္၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႕တိို႔နဲ႔ နယ္ျပီး ေခတၱထားလုိက္ပါတယ္ ။
ပုဇြန္
ထို႕ေနာက္ ထမင္းေၾကာ္ထဲ ထည္႕ရန္ ဥနီ၊ အာလူး၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ေရႊပဲလံုး၊ သီဟိုဠိ္ေစ႕တို႕ကို ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ (မိမိတြင္ရွိေသာ အသီးအရြက္ကို စိတ္ၾကိဳက္ ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါသည္)
သီဟိုဠ္ေစ႔ကိုေတာ႕ မီးေအးေအးျဖင္႔ ခတၱေၾကာ္ထားလိုက္ပါတယ္။
မိမိထည္႕လိုတဲ႔ ဝက္သား၊ (သို႕) ၾကက္သားကို အတံုး အေနေတာ္လွီးထားပါတယ္။ ျပီးေနာက္ ဆား၊ အရသာမႈန္႕မ်ားနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။
ထမင္းကို မေၾကာ္ခင္မွာ ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊ ဆား၊ အသားမႈန္႕၊ ေခ်ာက္ေကာ၊ ပါးေကာအမႈန္႕တို႕ျဖင္႔ နယ္ထားပါတယ္။
ထို႕ေနာက္ ဆီကို ေထာပတ္ျဖင္႔ ေရာကာ ပုဇြန္မ်ားကို ေၾကာ္ပါတယ္။
ေထာပတ္နံ႔ေမႊးေနတဲ႔ ပုဇြန္ေၾကာ္
အေစာက ျပင္ဆင္ထားတဲ႔ အသီး အနံမ်ားကို ဆား၊ အရသာမႈန္႔ထည္႔ ေၾကာ္ပါတယ္။
အသီးမ်ား အေနေတာ္ ျဖစ္ခ်ိန္မွာ ခူးထားပါျပီ
ထို႕ေနာက္ ဆီကိုပူေအာင္တည္ျပီး ေထာပတ္မ်ားကို ထည္႕ပါတယ္။ ဝက္သား (သို႕) ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ျပီး အသားက်က္ပါက ထမင္းမ်ားကို ေရာေမႊျပီး ေၾကာ္ပါတယ္။
က်က္ျပီး အသီးအႏွံမ်ားထည္႕ပါတယ္။ ဆား၊ အရသာ အေပါ႕အငံျမည္းျပီး လုိအပ္တာ ထပ္ထည္႕ပါ။ အေစာက ေၾကာ္ထားတဲ႕ ပုဇြန္မ်ားကိုပါ ေရာထည္႕ႏိုင္ပါတယ္. သုိ႕ေပမ႔ဲ ကၽြန္မကေတာ႕ ပုဇြန္ကို အေပၚကေနသာ ထင္သာျမင္သာရွိေအာင္ ထည္႔ပါတယ္။ မဟုတ္ရင္ ပုဇြန္ေပ်ာက္ေနတယ္ ထင္မွာစိုးလို႕ပါ :)
ထမင္းေၾကာ္ ရျပီဆိုလွ်င္ အေပၚမွ ပုဇြန္နဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ႔မ်ား ထည္႔လိုက္ပါတယ္. ဒါဆိုရင္ ေထာပတ္အနံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ စားခ်င္စဖြယ္ ပုဇြန္ေထာပတ္ ထမင္းေၾကာ္ကို ရျပီျဖစ္ပါတယ္.
အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္မွ ကူးယူေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ပါသည္။
0 comments:
Post a Comment