အိုးထဲဆီထည့္၍ ဆီဆူလာေသာအခါ ေထာင္းထားေသာ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကိုအရင္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည့္ၿပီး မိနစ္ဝက္ေလာက္ေနမွ စပါးလင္ကို ထည့္ပါ။(စပါးလင္မထည့္ခင္ မီးေလွ်ာ့ထားပါ။ မီးျပင္းလွ်င္ စပါးလင္တူးတတ္ၿပီး ဟင္းအရသာ ခါးသြားတတ္ပါတယ္။) ၁မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးၿပီး င႐ုပ္စိမ္းမႈန္႔ထည့္ပါ။ တစ္မိနစ္ေလာက္ေနလို႔ င႐ုပ္စိမ္းမႈန္႔က်က္ေလာက္တဲ့အခါ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ေမႊပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္သြားသည္အထိ ေမႊၿပီးေသာအခါ ၾကက္သားထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးရင္ ေရလၻက္ရည္တစ္ခြက္စာထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ ေရမခမ္းတခမ္းျဖစ္လာလွ်င္ ေနာက္ထပ္ ေရလၻက္ရည္တစ္ခြက္စာထည့္ၿပီး အဖံုးျပန္အုပ္ထားပါ။ (ေရမ်ားမ်ားထည့္ပါက ၾကက္သားႏူးဖို႔ ၾကာတတ္သည္။) ၾကက္သားမႏူးတႏူး အေနျဖစ္လာပါက ဘူးသီးကို ေရစစ္ၿပီးထည့္ေမႊပါ။ ၿပီးရင္ ေရလၻက္ရည္တစ္ခြက္စာထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ (ေရထည့္မ်ားပါက ဘူးသီးႏူးဖို႔ၾကာတတ္သည္။) ၅မိနစ္ခန္႔ေနလွ်င္ ဘူးသီးႏွင့္ၾကက္သားအား ထပ္ေမႊေပးပါ။ ဘူးသီးအေရာင္က အျဖဴေရာင္အေနအထားမွ အေရာက္ၾကည္လာပါက ဘူးသီးက်က္ေနၿပီမို႔ ဘူးသီးအေရာင္ေျပာင္းသြားပါက ကိုယ္လိုသေလာက္ေရထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။
ဟင္းရည္ပြက္လာပါက ဆား၊ ၾကက္သားမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ စတာေတြကို ေလာင္းထည့္ပါ။ ဆူပြက္လာလွ်င္ အရသာျမည္းၾကည့္ပါ။ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ပါက နံနံပင္အုပ္မီးပိတ္ၿပီး အဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ၂မိနစ္ေလာက္ေနလွ်င္ ဘူးသီးႏွင့္ ၾကက္သား ခ်ဥ္ရည္ဟင္းအား အသင့္ခူးခပ္စားလို႔ရပါၿပီ။
ပံုရိပ္(burmesehearts.com)
0 comments:
Post a Comment