Comments

Saturday, June 23, 2012

ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ စားမလား













ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္အတြက္ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ားမွာ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္ (၅၀၀)ဂရမ္၊ မွ်စ္(၁၅၀)ဂရမ္၊ နံနံပင္ အနညး္ငယ္၊ င႐ုပ္သီးစိမ္းအနည္းငယ္၊ ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ င႐ုပ္အစိမ္းမႈန္႔ လၻက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း ေမာက္ေမာက္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ ထမင္းစားဇြန္း(၁)ဇြန္း၊ ဆား လၻက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း၊ ၾကက္သားမႈန္႔ လၻက္ရည္ဇြန္း(၁)ဇြန္း တို႔လိုအပ္ပါတယ္။
ပထမဦးစြာ ခ်ဥ္ေပါင္ကိုသင္ၿပီး ေရေဆးထားပါ။ အရြက္ႀကီးႀကီးျဖစ္ေနတာ မႀကိဳက္တဲ့သူေတြက ေရမေဆးခင္ ခ်ဥ္ေပါင္ကို လိုတဲ့အေနေလာက္ကေလးေတြ ကတ္ေၾကးနဲ႔ ညွပ္ထားလို႔ရပါတယ္။ ၿပီးရင္ မွ်စ္ကို ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ အဝိုင္၊ အရွည္ လိုသလိုလွီး၍ေဆးထားပါ။ င႐ုပ္သီးကိုလဲ အညွာေႁခြၿပီး အလယ္က ထက္ျခမ္းခြဲထားပါ။
နံနံပင္ကို ေရေဆးၿပီး မႀကီးမေသးလွီးထားပါ။ အခုဆို စခ်က္လို႔ရေနပါၿပီ။
(ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကို ၾကာၾကာခံေအာင္ သိမ္းမထားဘဲ အစံုထည့္ခ်င္သူေတြကေတာ့ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္တစ္လံုး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ အရြယ္ေတာ္(၄)မႊာ၊ ႐ံုးပတီသီး(၁၀၀)ဂရမ္ တို႔ကို ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့အရြယ္အစားလွီးထားရပါမယ္။)
မီးဖိုေပၚတင္ထားတဲ့ အိုးပူလာရင္ ဆီထည့္ပါ။ (ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ ပါသူေတြက ဆီဆူလာရင္ ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴထည့္ပါ)။ မီးျပင္းေနရင္ နည္းနည္းေလွ်ာ့ၿပီး င႐ုပ္စိ္မ္းမႈန္႔ကိုထည့္ပါ။ (မီးျပင္းလြန္းရင္ င႐ုပ္စိမ္းမႈန္႔က ထည့္တာနဲ႔ မည္းတူးသြားတတ္ပါတယ္။ အဲဒီအခါ အနံ႔အရသာပ်က္သြားတတ္ပါတယ္။) င႐ုပ္စိမ္းမႈန္႔က်က္လာရင္ မွ်စ္ကိုထည့္ေမႊပါ။
မွ်စ္ထည့္ၿပီး (၂)မိနစ္ေလာက္ မီးဖိုေပၚေမႊၿပီးရင္ င႐ုပ္သီးစိမ္းေတာင့္ ထက္ျခမ္းခြဲလွီးထားတာထည့္ပါ။ (င႐ုပ္သီးစားလို႔ ဗိုက္နာတတ္သူေတြအတြက္ပါ။ င႐ုပ္သီးအစိမ္းေတာင့္ က်က္သြားရင္ ဗိုက္မနာတတ္ပါဘူး။) ၿပီးရင္ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႔ထည့္ပါ။ ခဏေရာေမႊၿပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ထည့္ပါ။ (ဒီမွာသတိထားရမွာက ခ်ဥ္ေပါင္မထည့္မီ မီးျပင္းေနပါက မီးအားနည္းနည္းေလွ်ာ့ခ်ေပးပါ။ မီးအားေၾကာင့္ ထည့္ထည့္ခ်င္း ခ်ဥ္ေပါင္ေတြ အိုးကပ္သြားတတ္ပါတယ္။)
ခ်က္တဲ့အိုးက ေသးေနပါက ခ်ဥ္ေပါင္ထည့္လိုက္ ေမႊလိုက္နဲ႔ နည္းနည္းစီထည့္ေမႊေပးပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္အကုန္ထည့္ၿပီးရင္ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ကို ထည့္ၿပီးေမႊေပးပါ။ ျမန္ျမန္ႏူးေအာင္ အဖံုးအုပ္ၿပီး ခဏခဏဖြင့္ေမႊေပးပါ။ (၁၀)မိနစ္ေလာက္ေမႊၿပီးတဲ့အခါမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ ႏူးအိလာပါလိမ့္မယ္။ အဲဒီအခါမွာ နံနံပင္(႐ံုးပတီသီး၊ င႐ုပ္သီးစိမ္း မႏူးတႏူးကိုက္စားခ်င္သူေတြက င႐ုပ္သီးစိမ္းကိုအခုမွ)ထည့္၊ ျပန္ေမႊၿပီး အဖံုးအုပ္ထားပါ။ (၂)မိနစ္ေလာက္ေနရင္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ အဲဒီအခါမွာ အသင့္စားလို႔ရၿပီျဖစ္တဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ကို ရပါမယ္။

ပံုရိပ္(burmesehearts.com)
Share:

1 comment:

  1. ကိုေက်ာ္စြာ ေၾကာ္တုန္းက အဲလို မဟုတ္ပဲနဲ့...:P

    ReplyDelete

Mr.KyawSwar ရဲ႕သူငယ္ခ်င္းမ်ား

BTemplates.com

Powered by Blogger.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Search This Blog

Blog Archive

Sponsor

ads

Recent Post

Gadget

Recent News

Pages

Popular Posts

Blog Archive