ဂဏန္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ျပီးေတာ႔မွ ေရေႏြးနဲ႔ အရင္ျပဳတ္ပါတယ္။ အခ်ိန္ ခဏတာျပဳတ္ပါတယ္.
ကၽြန္မက ဂဏန္းကို ဆီသတ္ျပီး မခ်က္ဘဲ အဆာပလာ အားလံုးထည္႔နယ္ျပီး ခ်က္တဲ႔နည္းနဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။ ျပဳတ္ျပီး ဂဏန္းမ်ားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီေထာင္း၊ ငရုပ္သီးစိမ္းမ်ားမ်ားေထာင္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုး ေတာက္ေတာက္စင္းထည္႕၊ ဆီ အနည္းငယ္၊ နံနံ၊ ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္စတဲ႔ ဟင္းခတ္ရြက္ေတြထည္႔၊ တိုက်န္ေခၚ တရုတ္ပဲငပိ အနည္းငယ္၊ ဆား၊ အရသာမႈန္႕မ်ားထည္႔ျပီး နယ္ပါတယ္။
အဆာပလာ အားလံုးစံုရင္ ေရထည္႕ျပီး တည္လိုက္ပါတယ္။မၾကာခင္မွာေတာ႕ အနံ႔ေလး ေမႊးလာပါျပီ။
ဂဏန္းေတြက်က္လို႕ ခ်ကာနီျပီဆိုေတာ႕မွ သံပုရာသီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပမာဏကို အရည္ညွစ္ျပီး ေရာေမႊလိုက္ပါတယ္။
ဂဏန္းကိုမၾကာခင္
သံပုရာနံ႔ေလး ေမႊးေနတဲ႔ ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္ပါ။
ဂဏန္းခ်ဥ္စပ္
အရင္က ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ဂဏန္းကို မဆလာေလးနဲ႔ ခ်က္နည္းကေတာ႕ ပထမဦးဆံုး ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပီးတာနဲ႕ဂဏန္းေတြကို ထည္႕၊ မက်ည္သီးအႏွစ္အရည္ကိုထည္႕ျပီး မဆလာေလးအုပ္ကာ ခ်က္ထားတာပါ။
ဒါကေတာ့ ဂဏန္း မဆလာခ်က္ပါ။
အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္မွ ကူးယူေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ပါသည္။
0 comments:
Post a Comment