Comments

Saturday, June 23, 2012

တို႔ဖူးေႏြး ပူပူေလး

ကၽြန္မလုပ္မဲ႔ တိုဖူးေႏြးက ပဲမႈန္႕ကေနလုပ္တာ မဟုတ္ဘဲ Yellow Peas လို႕ေခၚတဲ႔ စားေတာ္ပဲကေန လုပ္မွာျဖစ္ပါတယ္။ ပဲမႈန္႔ အလြယ္တကူ ရွာမရရင္ အခုလို စားေတာ္ပဲ ၊ ကုလားပဲတို႔နဲ႕ ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဒီနည္းကေတာ႔ ရွမ္းျပည္ေျမာက္ပိုင္း မူဆယ္ျမိဳ႕က ရွမ္းဆိုင္ေတြမွာ ေရာင္းတဲ႔ တိုဖူးေႏြးလုပ္နည္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီနည္း ကို ေျပာျပတဲ႔ မူဆယ္ျမိဳ႕က အစ္မကိုလည္း ေက်းဇူး တင္ပါတယ္။
ပထမဦးစြာ တိုဖူးေႏြးျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ စားေတာ္ပဲမ်ားကို ညကတည္းက ေရစိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။
စားေတာ္ပဲ ေရစိမ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ေရစိမ္ျပီး ပြလာတဲ႔ ပဲမ်ားကို ေရအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ခုလို ေမႊစက္ ( Blender ) နဲ႔ နည္းနည္းစီ  ၾကိတ္ေျခ လိုက္ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခုလို ညက္သြားရင္ ရပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ပိတ္ပါးစ (သို႕မဟုတ္) ေရစစ္ျဖင္႔ အရည္မ်ားကို စစ္ယူပါတယ္။ ထို႔ေနာက္ အဖတ္မွာ က်န္ေနတဲ႔ အရည္ မ်ားကိုလည္း ညွစ္ယူပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

 ခုလို အရည္ေတြရျပီဆို ဆႏြင္းအမႈန္႕အနည္းငယ္ကို ေရနဲ႔ ေဖ်ာ္ျပီးထည္႔၊ ဆားသင္႔ေတာ္သေလာက္ ထည္႔ျပီး မီးေပၚမွာ က်ဳိႏိုင္ပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
က်ိဳေနစဥ္မွာ အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရန္ လိုပါတယ္။ မဟုတ္ရင္ ပဲအႏွစ္ေတြက ေအာက္မွာ အနည္ထိုင္ျပီး မီးတူးသြားႏိိုင္ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
တုိဖူးေႏြးထဲ ထည္႔စားဖို႕ အဆာပလာေတြ အသင္႔ျပင္ဆင္ထားပါတယ္။ လိုအပ္တဲ႔ အဆာ ပလာေတြကေတာ႔
၁. ငရုပ္သီးဆီေၾကာ္
၂.ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
၃. ႏွမ္းဆီ
၄.ၾကာညိဳ႕ (ၾကာညိဳ႕အလြယ္တကူမရႏိုင္ပါက ထန္းညက္ကို အရည္ပ်စ္ပ်စ္ က်ိဳႏိုင္ပါတယ္)
၅.ေခ်ာက္ေကာ ပါးေကာဆီခ်က္
၆. ေျမပဲဆန္ေထာင္း
၇. ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း
၈. နံနံပင္
၉. မုန္ညင္းခ်ဥ္ တို႔ျဖစ္ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

က်ိဳထားတဲ႔ တိုဖူးမ်ား တေျဖးေျဖးနဲ႔ ပ်စ္လာပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
တိုဖူးမ်ား ေရခမ္းျပီး ပ်စ္လာျပီဆိုရင္ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲတို႔ျဖင္႔ ထည္႔စားလို႔ ရပါျပီ။ ေခါက္ဆြဲမ်ား မထည္႔လိုပါကလည္း တိုဖူးေႏြးခ်ည္း စားႏိုင္ပါတယ္ေနာ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ေခါက္ဆြဲကို သီးသန္႔မျပဳတ္ဘဲ တိုဖူးေႏြးပူပူထဲကို ထည္႕ျပီး ခဏ ထားလိုက္ပါတယ္။ ေရႊပဲရြက္ကိုလည္း တိုဖူးထဲ ထည္႔ပါတယ္
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ေရႊပဲရြက္နဲ႔ တိုဖူးေႏြးအဆင္သင္႔ျဖစ္ရင္ အဆာပလာမ်ား ထည္႔လို႔ရပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အေပၚက အဆာပလာမ်ားနဲ႔ ဆား၊အရသာမႈန္႕တို႕ကို သင္႔တင္႕ေအာင္ ထည္႔လိုက္ရင္ စားဖို႔ အဆင္သင့္ ျဖစ္ပါျပီ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မုန္ညင္းခ်ဥ္သုပ္ကေလးနဲ႔ တြဲစားႏိုင္ပါတယ္။
တိုဖူးေႏြးဆိုတာကေတာ႔ ပူပူေႏြးေႏြးအခ်ိန္မွသာ စားလို႕ေကာင္းတာပါ။ ေအးသြားရင္ ခဲသြားတာမို႔ စားရတာ အဆင္မေျပပါဘူး။ ရွမ္းရိုးရာအစားအစာျဖစ္တဲ႔ တိုဖူးေႏြးနဲ႔ ဒီတစ္ပတ္ေတာ႔ ေက်နပ္ၾကမယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင္႔ပါတယ္ရွင္။
အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္မွ ကူးယူေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Share:

0 comments:

Post a Comment

Mr.KyawSwar ရဲ႕သူငယ္ခ်င္းမ်ား

BTemplates.com

Powered by Blogger.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Search This Blog

Blog Archive

Sponsor

ads

Recent Post

Gadget

Recent News

Pages

Popular Posts

Blog Archive