Comments

Saturday, June 23, 2012

ရွမ္းမေလးရဲ႕ မုန္ညင္းခ်ဥ္



မုန္ညင္းခ်ဥ္လို႔ ေခၚတဲ႔ ရွမ္းခ်ဥ္တည္တာ တစ္ဦးနဲ႔တစ္ဦး တည္ပံုတည္နည္း အနည္းငယ္ေတာ႔ ကြဲျပားႏိုင္ပါတယ္။ အခုနည္းက ရက္ၾကာၾကာ ထားလို႔ရတဲ႔ မုန္ညင္းခ်ဥ္ တည္နည္း ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလို မုန္ညင္းခ်ဥ္ေလးျဖစ္လာဖို႕  အဓိက လိုအပ္တဲ႔ အဆာပလာမ်ားကို ေအာက္မွာ ေဖာ္ျပပါမယ္ေနာ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မုန္ညင္းခ်ဥ္တည္ဖို႕ဆိုရင္ မုန္ညင္းအျဖဴမ်ိဳးေတြကို မသံုးဘဲ အေပၚကလို မုန္ညင္းစိမ္းမ်ိဳးကိုသံုးရပါတယ္။ အဲဒီမုန္ညင္းေတြကို ခူးဆြတ္လာျပီး(သို႔) ဝယ္လာျပီးရင္ အပင္လိုက္ (အျမစ္မပါ) ေသာ္လည္းေကာင္း အရြက္လိုက္ ေသာ္လည္းေကာင္း ေနပူလွမ္းရပါတယ္။
ရာသီဥတု အပူအေအးကို လိုက္ျပီး ၃ရက္ မွ ၁ဝရက္ထိ လွမ္းၾကပါတယ္။ လွမ္းျပီး ႏြမ္းသြားတဲ႔ မုန္ညင္းေတြ ကို တစ္လက္မ အရြယ္ ပိုင္းျဖတ္ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ကေတာ႔ မုန္ညင္းအရြက္မယူဘဲ အရိုးခ်ည္းသာ ယူပါတယ္။ ဒီမွာေတာ႔ အရိုးေရာ အရြက္ပါ ယူပါတယ္။ ျဖတ္ထားျပီး မုန္ညင္းကို တစ္ရက္ ႏွစ္ရက္ခန္႔ ျပန္လွမ္းပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ျပီးလွ်င္ လွမ္းျပီးသား မုန္ညင္းစိမ္းမ်ားကို ဆားျဖင္႔နယ္ကာ ေရျပန္ေဆးပါတယ္။ ဆားနယ္ျပီး ေရေဆး ျခင္း ကို ၂ၾကိမ္ ၃ၾကိမ္ ျပဳလုပ္ပါတယ္။ မုန္ညင္းစိမ္းကို နယ္တဲ႔အခါ အနံ႔ျပင္းပါတယ္။ အဲဒီ အနံ႔ေတြ ေလ်ာ႔သြား တဲ႔အထိ နယ္ၾကပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မုန္ညင္းခ်ဥ္ထဲ အမ်ားဆံုးထည္႔ၾကတဲ႔ ဂ်ဴးျမစ္ပါ။ ဂ်ဴးျမစ္ကိုလည္း ေျခာက္ေအာင္ လွမ္းထားပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ေတာ႕ ဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီမ်ားလည္း ထည္႔ၾကပါတယ္။ အဲဒါေတြ ထည္႔မယ္ ဆိုရင္လည္း ပထမဦးစြာ အေျခာက္လွမ္းဖို႔ လိုပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 နံနံေစ႔ကို မညက္တညက္ ၾကိတ္ထားတာပါ။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
စမုန္စပါးေစ႔ ၾကိတ္ျပီးသား
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ငရုပ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ (ညက္ဖို႕ မလိုပါ)
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 ဒါကေတာ႕ ေကာက္ညင္းကို အရည္ပ်စ္ပ်စ္ခ်က္ထားတာပါ။ အထဲမွာ ထန္းညက္ (သို႕) ၾကံသကာ ထည္႔ထားပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ မုန္ညင္းခ်ဥ္ တည္သူမ်ားက ဒီေကာက္ညင္းခ်က္တာကို မထည္႔ဘူးလို႔ ဆိုၾကပါတယ္။ (မရွိရင္ေတာ႔ မထည္႔နဲ႔ေပါ႔ေနာ္)
သၾကားပါ
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ဒါကေတာ႔ ထမင္းကို အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ႔ ကေဇာ္ျဖစ္ပါတယ္။ (ဒီကေဇာ္ကိုလည္း တစ္ခ်ဳိ႕က နယ္တဲ႔အခ်ိန္ မထည္႔ဘဲ အားလံုးျပီးသြားမွ အေပၚက ျဖန္႔ခင္းထားလိုက္တယ္ လို႔ သိရပါတယ္။ အခ်ိဳ႕က်ေတာ႔လည္း လံုးလံုး မထည္႔ၾကပါဘူး )
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
 မုန္ညင္းခ်ဥ္တည္ရာမွာ မပါမျဖစ္ လိုအပ္တဲ႔ တစ္ခုကို ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႕ ေမ႕သြားခဲ႕ပါတယ္။ အဲဒါကေတာ႕ ဆန္အရက္ေခၚ ခ်က္အရက္ အၾကည္ျဖစ္ပါတယ္။ ဓာတ္ပံုမရွိလို႔ Google ကေန ေတြ႔ရာ ပုလင္း ရွာလိုက္ပါတယ္ :)
မုန္ညင္းခ်ဥ္ စလုပ္ဖို႔ ပစၥည္း အဆာပလာမ်ားစံုျပီဆိုရင္ စပါမယ္ေနာ္။ ပထမဦးစြာ မုန္ညင္းမ်ားကို ဆား မ်ားမ်ားျဖင္႔ စနယ္ပါတယ္။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ျမန္ျမန္ခ်ဥ္လိုပါက ဆားမ်ားမ်ား ထည္႕ဖို႕ မလိုပါဘူးတဲ႔၊ ၾကာၾကာထားျပီး ေျဖးေျဖးမွ ခ်ဥ္ဖို႕ဆိုရင္ ဆားမ်ားမ်ား ထည္႔ဖို႕ လိုအပ္ပါတယ္ လို႔ ေျပာျပပါတယ္။ ဆားမ်ားမ်ားထည္႔ထားတဲ႔ မုန္ညွင္းခ်ဥ္ဟာ ၾကာၾကာလဲ ထားခံတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
ေအာက္မွာေတာ႕ အဆာပလာထည္႔ပံု အဆင္႕ဆင္႕ကို ေဖာ္ျပပါမယ္ေနာ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
နံနံ၊ စမုန္စပါး ၾကိတ္ျပီးသားတို႕ကို ထည္႕ပါတယ္။
ဂ်ဴးျမစ္ေျခာက္၊ သၾကားတို႔ကိုထည္႔ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ကေဇာ္ကို အရည္ေရာ အဖတ္ေရာ ထည္႔ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အဲဒါေတြ ထည္႔ျပီးေတာ႔ အားပါးတရ နယ္ပါတယ္။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟာ လူအေတာ္ပင္ပန္းပါတယ္။ ဘာျဖစ္လို႔ဆုိေတာ႔ နယ္သားေကာင္း မုန္ညင္းခ်ဥ္ကလည္း စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
အၾကိမ္ၾကိမ္ အဖန္ဖန္ နယ္ထားတဲ႔ မုန္ညင္း
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မုန္ညင္းခ်ဥ္နယ္သားက်သြားမွ ငရုပ္သီးမႈန္႕နဲ႔ အရက္တို႕ကို ထည္႔လိုက္ပါတယ္။ ငရုပ္သီးကို ေနာက္ဆံုးမွ ထည္႔တာက အၾကာၾကီးနယ္ရင္ လက္ပူမွာစိုးလို႔ပါ။
 ငရုပ္သီးနဲ႔ အရက္ ထည္႔ျပီးျပန္ေတာ႔ ခုလို အားရပါးရ နယ္ရျပန္ပါတယ္။
နယ္ျပီးလို႔ ျပီးစီးတဲ႔ အေနအထား
 နယ္ျပီးသြားတဲ႔ မုန္ညင္းေတြကို ခုလို ပလပ္စတစ္ ပံုးၾကီးနဲ႔ သိပ္ထည္႕ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ကေတာ႔ စဥ္းအိုးမ်ားနဲ႔ ထည္႕ပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
မုန္ညင္းကို မိႈတက္မသြားဘဲ ေကာင္းေကာင္းမြန္မြန္ အခ်ဥ္ေပါက္လာဖို႕  အတြက္ အေရးၾကီးသည္မွာ အဖံုးကို ေလလံုးဝ မဝင္ႏိုင္ေအာင္ ေသေသခ်ာခ်ာ လံုလံုပိတ္ဖို႕ အေရးၾကီးတာပါ။ ခုဒီအတိုင္းဆို အေပၚက ပလပ္စတစ္ထပ္အုပ္ျပီးမွ အဖံုးကို တင္းတင္းၾကပ္ၾကပ္ လံုလံုျခံဳျခံဳပိတ္ထားလိုက္ပါတယ္။ အခ်ိန္ ၁၅ရက္ေလာက္မွာ စျပီး စားလို႔ရပါျပီ။ အခ်ိဳ႕ကေတာ႕ လအၾကာၾကီး ထားျပီးမွ စားၾကပါတယ္။ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟာ အဖံုးဖြင္႕ျပီးရင္ ၾကာၾကာထားလို႔ သိပ္မခံေတာ႔ပါဘူး။ ဒါေၾကာင္႔ ၾကာၾကာထားဖို႔ဆိုရင္ မစားမခ်င္း ဖံုးမဖြင္႔ေသးဘဲ စားေတာ႔မယ္ဆိုမွသာ အဖံုးဖြင္႔ၾကတယ္လို႔ ဆိုပါတယ္။ ျပီးေတာ႔လည္း မုန္ညင္းခ်ဥ္အိုးကို ႏိႈက္တဲ႕အခါ ဆီလံုးဝ မထိရဘူး ၊ ဆီေပတဲ႔ ဇြန္း၊ လက္ တို႕နဲ႔ မႏိႈက္ရပါဘူးတဲ႔။ ဆီထိတာနဲ႔ မုန္ညင္းခ်ဥ္ ပုပ္သြားတတ္ပါတယ္လို႔ ဗဟုသုတလည္း သိရပါတယ္။
Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing
ခုေဖာ္ျပတဲ႔ မုန္ညင္းခ်ဥ္ဟာ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ရဲ႕ ညီမ ရွမ္းမေလး တစ္ေယာက္ တည္တဲ႔ မုန္ညင္းခ်ဥ္ကို ေဖာ္ျပထားတာျဖစ္လို႔ နာမည္ကိုလည္း ရွမ္းမေလးရဲ႕ မုန္ညင္းခ်ဥ္လို႔ ေပးလိုက္ပါတယ္။
အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္မွ ကူးယူေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Share:

0 comments:

Post a Comment

Mr.KyawSwar ရဲ႕သူငယ္ခ်င္းမ်ား

BTemplates.com

Powered by Blogger.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Search This Blog

Blog Archive

Sponsor

ads

Recent Post

Gadget

Recent News

Pages

Popular Posts

Blog Archive