Comments

Saturday, June 23, 2012

ဝက္သားတုတ္ထိုးျပဳလုပ္နည္း













ဝက္သားတုတ္ထိုးျပဳလုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြက(ကိုယ္စားခ်င္တဲ့ ကလီစာေပါင္းစံု ၁ကီလိုခြဲခန္႔)၊ ဆီထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း၊ ပ်ားရည္ ထမင္းစားဇြန္းတဝက္၊ ငံျပာရည္ လၻက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ဆား လၻက္ရည္ဇြန္း တဝက္၊ ၾကက္သားမႈန္႔ လၻက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း၊ နာနတ္ပြင့္အရြယ္ေတာ္ ေလးပြင့္၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခြဲခန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔ မက်ည္းေစ့တဝက္ခန္႔ စတဲ့ပစၥည္းမ်ားလိုအပ္ပါတယ္။
ကလီစာေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
အူမႀကီးဝယ္လာၿပီး မကိုင္ရေသးရင္ အူမႀကီးကိုခြဲၿပီး ဓါးနဲ႔ျခစ္ခ်ပါ။ အိုးေပၚမီးမျပင္းတျပင္းေလာက္နဲ႔ အူမႀကီးအတြင္းနံရံက အက်ိအခၽြဲေတြ ကုန္စင္သည္အထိ အိုးမွာဖိလွိမ့္ေပးပါ။ အက်ိအခၽြဲေတြ ကုန္ေလာက္ၿပီထင္ရင္ အိုးေပၚကခ်ၿပီး အူမႀကီးအတြင္းနံရံမွာ ကပ္ေနတဲ့ အက်ိအခၽြဲေတြကို ျခစ္ခ်ပါ။ အနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္နဲ႔ ပိုစင္ေအာင္ မန္က်ည္းသီးကို ေရေဖ်ာ္ၿပီး အတြင္းနံရံေတြကို မက်ည္းႏွစ္ဖတ္ေတြနဲ႔ တိုက္ပစ္ပါ။ ၿပီးရင္ အတြင္းနံရံက အက်ိအခၽြဲေတြကို ဓါးနဲ႔ ျပန္ျခစ္ခ်ၿပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ။
ေရေဆးၿပီးေသာ ကလီစာေတြထဲကမွ နားရြက္ဆိုရင္ နားရြက္ျပားကို နယ္မယ့္ အရသာေတြဝင္ေအာင္ မ်က္ႏွာျပင္ကို အဆင္ေျပသလို (ငါးကိုယ္ထည္ေတြထဲ အရသာဝင္ေအာင္ စဥ္းသလိုမ်ိဳး)ဓါးနဲ႔စဥ္းခ်ထားပါ။
ႏွလံုးဆိုရင္ ဓါးခၽြန္နဲ႔ အတြင္းထဲအရသာဝင္ေအာင္ အေပါက္ကေလးေတြအျဖစ္ ဓါးနဲ႔အဆင္ေျပသလို ေနရာအႏွံ႔ထိုးေပးပါ။ လွ်ာ၊ သရက္ရြက္၊ ေက်ာက္ကပ္၊ အသည္း စသျဖင့္တို႔ကိုလည္း အဲဒီလို ထိုးေပးပါ။(ထိုအခါ အနံ႔၊ အရသာက အတြင္းသားအထိ)ဝင္သြားပါတယ္။
ခ်က္ျပဳတ္မယ့္ ကလီဆာေတြထဲ အဆင္သင့္ထားတဲ့ တန္ဆာပလာေတြ(ပ်ားရည္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အသားမႈန္႔၊ နႏြင္းမႈန္႔တို႔ကို)ထည့္လိုက္ပါ။ ဂ်င္းကို အခြံခြာၿပီး အျပားလိုက္ ပါးပါးလွီးပါ။(ဂ်င္းကို ေထာင္းလိုက္က်ိတ္လိုက္တဲ့အခါ အန႔ံပိုေမႊးေပမယ့္ ဂ်င္းရဲ႕ခါးသက္သက္အရသာဟာ ကလီစာေတြကို သြားသက္ေရာက္တဲ့အတြက္ အရသာထင္သေလာက္ မေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။) ၿပီးရင္ နယ္ထားတဲ့ ကလီစာေတြထဲကို ထည့္နယ္ထားပါ။





























ဒီလိုနယ္ၿပီးသြားတဲ့အခါ ဆီကိုအိုးထဲထည့္ၿပီး နယ္ထားတဲ့ ကလီစာေတြပါ ထည့္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ လၻက္ရည္ပန္းကန္တစ္လံုးစာ(ကလီစာေတြေရျမဳပ္႐ံု)ေရထည့္၊ အဖံုးအုပ္ၿပီး မီးမေလ်ာ့မျပင္းနဲ႔ မီးဖိုေပၚတင္ထားပါ။(မီးျပင္းၿပီး ေမႊဖို႔ေမ့သြားတတ္တဲ့အခါ ကလီစာေတြ ကပ္ၿပီးတူးသြားတတ္တာမို႔ အန႔ံအရသာေျပာင္းၿပီး ပ်က္သြားတတ္တာမို႔ မီးမျပင္းဖို႔ အထူးသတိထားပါ။) ၿပီးရင္အိုးကို ၅မိနစ္တစ္ခါေလာက္ဖြင့္ေမႊေပးပါ။
ေရမခမ္းတခမ္းအေနအထားမွာ အိုးကပ္မသြားခင္ ေနာက္ထပ္ ေရလၻက္ရည္ပန္းကန္တစ္လံုးစာ(ကလီစာေတြေရျမဳပ္႐ံု) ထပ္ထည့္ၿပီး အဖံုးျပန္အုပ္ထားပါ။ မီးမေလ်ာ့မျပင္းနဲ႔ ေနာက္ထပ္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ထားပါ။ ႏွလံုးလိုတို႔ ေက်ာက္ကပ္တို႔ပါရင္ ႏူးလား၊ မႏူးလား ဓါးနဲ႔ ထိုးၾကည့္ပါ။ သိပ္အားမစိုက္ရဘဲ အိကနဲဓါးဝင္သြားတဲ့အခါ နူးေနပါၿပီ။ အဲဒီလို ႏူးေနၿပီျဖစ္တဲ့ ႏွလံုးတို႔၊ ေက်ာက္ကပ္တို႔ကို ဇြန္းနဲ႔ခပ္ ထပ္ျခမ္းခြဲၿပီး ျပန္ထည့္ပါ။ (ဒါဟာ အတြင္းသားအထိ အနံ႔အရသာေရာက္သြားေစဖို႔ ျဖစ္ပါတယ္။) ဒီလိုျပန္ထည့္ၿပီးသြားတဲ့အခါ ေနာက္ဆံုးအဆင့္အေနနဲ႔ နာနတ္ပြင့္ေတြကို အိုးထဲ ထည့္ေမႊၿပီး အဖံုးျပန္အုပ္ထားပါ။(နာနတ္ပြင့္ကို ကလီစာေတြ အကုန္ႏူးၿပီးမွ ထည့္ဖို႔ မေမ့ပါႏွင့္။ ကလီစာမႏူးမီ နာနတ္ပြင့္ထည့္ထားပါက နာနတ္ပြင့္ေတြ အရည္ေပ်ာ္ၿပီး ကလီစာေတြ မည္းကုန္တဲ့အျပင္ အရသာလဲ ခါးသက္သက္ျဖစ္သြားတတ္ပါတယ္။) မီးကို မျပင္းေစပဲ ငါးမိနစ္တစ္ခါ အိုးကို ေမႊေပးပါ။
(ပံုမွန္အားျဖင့္ မီးမေလွ်ာ့မျပင္းဆိုလွ်င္ ေရတတစ္ခါထည့္ဖို႔ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္နီးပါးရွိပါတယ္။ မိနစ္ႏွစ္ဆယ္မတိုင္မီ ေရခမ္းပါက မီးမ်ားလို႔ျဖစ္ၿပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ႏွင့္ ေရမခမ္းပါကလဲ မီးနည္း၍ျဖစ္သည္။ မီးမ်ားလွ်င္ အိုးကပ္တတ္ၿပီး၊ အိုးမကပ္ရင္ေတာင္ ႏူးဖို႔ ေရမၾကာခဏထည့္ေပးရပါတယ္။ မီးနည္းလွ်င္ႏူးေအာင္ ၾကာၾကာေစာင့္ရပါတယ္။)
ေရမခမ္းတခမ္းအေနအထားမွာ အိုးကို မီးပိတ္လိုက္ႏိုင္ပါတယ္။ အဲဒီ့အခါအဆင္သင့္ စားသံုးလို႔ရၿပီျဖစ္တဲ့ အနံ႔အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုေသာ ဝက္သားတုတ္ထိုးကို ေတြ႔ရမွာပါ။ (ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့အေနတံုးၿပီး ကိုယ့္ဘာသာ တုတ္ထိုးေတာ့ေနာ္။)











ေစတနာ (burmesehearts.com)
Share:

0 comments:

Post a Comment

Mr.KyawSwar ရဲ႕သူငယ္ခ်င္းမ်ား

BTemplates.com

Powered by Blogger.

Contact Form

Name

Email *

Message *

Search This Blog

Blog Archive

Sponsor

ads

Recent Post

Gadget

Recent News

Pages

Popular Posts

Blog Archive